perjantai 7. syyskuuta 2012

7.1.10 torstai, Auckland


Huomenna alkaa kotimatka. Lomamme alkaa olla lopussa. Mahtavaa on ollut viettää kolmisen viikkoa kierrellen autolla Uudessa-Seelannissa.

Aamupäivän tutustumme kaupunkiin lämpöisessä auringonpaisteessa. Käymme kiertelemässä Maritime Museossa rannalla. Tässä museossa saisi hyvin kulutettua puoli päivää, mutta loputtomasti ei ole aikaa ihailla Maorien sekä Eurooppalaisten tulijoiden merenkulun historiaa, koska on aika haukata jotain syötävää, jotta ehdimme purjehdusretkelle.Pikaisen Subway-patongin jälkeen menemme rannalle odottelemaan retken alkua. Oppaat jakavat meidät kahteen ryhmään. Yllättävän paljon halukkaita on tulossa kyytiin. Kaikki kassit jätetään lukollisiin arkkuihin laiturille ja puemme päälle paukkuliivit. Lähdemme laiturista ja pääsemme ihailemaan Aucklandia mereltä käsin.Retki kestää yhteensä kolmisen tuntia. Aluksi 5-henkinen miehistö opastaa kuinka 40-jalkaista America´s Cup-venettä purjehditaan. Teemme pari pientä lenkkiä harjoitusmielessä. Sitten aloitamme toisen veneen kanssa kilpailun. Kisaamme radalla kaksi kertaa, ja meidän vene voittaa molemmilla kerroilla. Kaikki halukkaat pääsevät vinsseihin pyörittämään voimiensa edestä ja ohjaamaan ruorilla.
Kokemus on aivan mahtava, ehdottomasti rahansa arvoinen. Veneen vauhti on aivan toista luokkaa kuin meidän omalla 32-jalkaisella. Eikä tällaista venettä saisi yksin liikkumaan mihinkään. Hauskinta on se, että tällainen purjehdusretki maksaa suunnilleen yhtä paljon kuin yksi benji-hyppy.

Aika menee nopeasti ja pian on aika palata takaisin rantaan.Illalla käymme viimeisen illan kunniaksi syömässä hyvin Tony´s Restaurantissa. Sitten ajoissa nukkumaan, koska aamulla on aikainen herätys ja lähtö kohti lentokenttää. Pyydämme respan tilaamaan taksin meille kuudeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti