tiistai 4. syyskuuta 2012

Taustaa ja Suunnittelua, osa 1


Aion tähän blogiin kirjoitella kuinka matkamme sujui Uudessa-Seelannissa joulun kieppeillä vuonna 2009. Eli näin jälkikäteen kirjoitan puhtaaksi muistiinpanojani ja tallennan kuvia katsottavaksi.

Tässä tulee vähän taustaa meistä:

Olemme kolmenkympin kieppeillä oleva pariskunta pääkaupunkiseudulta. Jo vuosia sitten keskustelimme, että joskus voisi olla kiva lähteä käymään Uudessa-Seelannissa. Miehelläni oli toive päästä saman päivän aikana sekä purjehtimaan että laskettelemaan. Lopulta lähdimme matkalle Uuden-Seelannin kesällä, eli Suomen talvella, joten laskettelua ei siellä päässyt harrastamaan. Purjehdusta kylläkin :)Yhteinen haave putkahti äkkiä mieleen 2008 loppuvuodesta; mitä jos ottaisimme töistä lomaa nelisen viikkoa ja tekisimme matkan jo heti samana jouluna 2008.

Otimme yhteyttä muutamiin matkatoimistoihin; Suomi Seura, Helin matkat, Aktiv resor. Oli marraskuun loppu ja saimme vastauksen, että niin lyhyellä varoitusajalla lennot olisivat kalliita. Päädyimme antaa haaveen kyteä vielä vuoden verran.Sitten jo ajoissa huhtikuussa 2009 kysyimme uudestaan Suomi Seuralta matkaa Uuteen-Seelantiin jouluksi. Päädyimme kyseiseen firmaan, koska heiltä saimme parhainta palvelua jo ensimmäisellä kyselyllä ja he osoittivat parhaimman tuntemuksen.Etsimme tietoa netistä ja totesimme, että parhain tapa liikkua paikasta toiseen olisi vuokrata auto. Tarkoitus olisi kierrellä molemmat saaret autolla läpi. Hyväksi sivustoksi osoittautui tämä, josta valitsimme reitiksi toiseksi pisimmän, eli 18 päivän matkan, jonka mukaan aloimme sunnittelemaan autoilua.

Toiveenamme oli aloittaa loma perillä helposti; halusimme lentää Aucklandista samantien eteläsaarelle Christchurchiin, josta olisi tarkoitus matkata TranzAlpine junalla saaren poikki länsireunalle Greymouthiin, jolloin ei tarvitsisi aikaeroväsyneenä hypätä heti auton rattiin.Yhteyshenkilömme ehdotti, että mukavinta olisi tehdä pitkät lennot kahdessa pätkässä, eli yöpyä esimerkiksi Hong Kongissa. Päädyimme siihen ratkaisuun sekä meno- että paluumatkoilla. Helsinki-Hong Kong-lento ja Hong Kong-Auckland-lento ovat molemmat noin 10-12 tunnin lentoja.

Yhteydenpito yhteyshenkilöön sujui yksinkertaisesti sähköpostin avulla. Kerroimme haluamamme lähtöviikonlopun, 12-13.12 ja paluun 9-10.1. Kerroimme myös matkabudjetin, 10000e.

Saimme pian vastauksen kahdesta lentopaketista. Valitsimme niistä halvemman, jossa maksetaan etukäteismaksu huhtikuun loppuun mennessä ja loput lokakuun lopussa. Kalliimpi paketti olisi pitänyt maksaa kerralla huhtikuussa. Lentojen kokonaishinta oli reilu 3000e.Valitsemamme lentopaketti piti sisällään seuraavat:

meno:

- Lauantaina 10.12.09 Helsinki-Pariisi ja jatkolento Pariisi-Hong Kong.

- Yövymme 13-14 yön Hong Kongissa. (Hong Kongissa ollaan 6 tuntia edellä Suomen aikaan verrattuna.)

- 14.12 Hong Kong-Auckland ja jatkolento Auckland-Christchurch.

- Perillä CHC:ssä 15.12 tiistaina. (Uudessa-Seelannissa ollaan 11 tuntia edellä Suomen aikaan verrattuna.)paluu:

- Perjantaina 8.1 Auckland-Hong Kong, jossa yö

- Lento Hong Kong-Pariisi ja perään Pariisi-Helsinki. Perillä Suomessa 10.1 sunnuntaina.Yhteishenkilö varasi meille hotellin Hong Kongista. Sama hotelli molempiin suuntiin. Aluksi oli eri hotellit, mutta toinen vaihdettiin myöhemmin samaksi.

Meille varattiin myös motelli CHC:ssä ensimmäiseksi yöksi Uudessa-Seelannissa, 15-16.12. Samoin varattiin TranzAlpine-juna aamuksi 16.12 CHC-Greymout-välille sekä hotelliyö Greymouthissa 16-17.12.

Autovuokraus hoitui myös matkatoimiston kautta. Auton lunastus 17.12 to Greymouthista ja palautus 6.1 ke Aucklandiin. Laivamatkalle saarelta toiselle ei saada autoa mukaan, vaan uusi vuokra-auto odottaa meitä Wellingtonin satamassa.

Viimeiset päivät ennen lentoa kotiin vietämme kierrellen Aucklandia, josta matkatoimisto varasi meille hotellin kahdeksi yöksi.

Siinä oli reissun suunnittelun alkua, nyt tiesimme matkamme rajat. Väliin jäisi siis 21 päivää ja 20 yötä autolla. Yhteensä öitä Uudessa-Seelannissa 24.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti