perjantai 7. syyskuuta 2012

27.12.09 sunnuntai, Kaikoura - Blenheim


Olemme ajoissa aamulla odottelemassa Whale Watch-talon edessä, joka muistuttaa rautatieasemaa, ja saattaa ollakin vanha sellainen, koska vieressä kulkevat junan kiskot, joita ilmeisesti käytetäänkin edelleen.

Annamme tädille tiskillä voucherin ja odottelemme laivan lähtöä katselemalla esittelyvideon, joka kertoo turvallisuudesta ja delfiineistä sekä valaista. Kahdeksan jälkeen meitä tulee asemalta hakemaan bussi, joka vie porukan vähän matkan päähän South Bayhin. Täällä kiipeämme laivaan, jossa on muhkeat penkit riveissä ja isot ikkunat. Nuori opastyttö kertoo edessä koko ajan kaikenlaista, mm. mitä tulemme tekemään ja toivottavasti näkemään.

Ei mene kauaakaan, kun kippari äkkää suihkuttavan valaan ja me kiidämme nopeasti lähemmäs. Kun saamme luvan nousta penkeiltä, kaikki hyppäävät nopeasti ulos kaiteen viereen tai kiipeävät yläkannelle. Sperm whale, eli kaskelotti se siinä uiskentelee vieressämme, välillä suihkuttaen vettä aukostaan. Mahtavaa olla niin lähellä sen kokoista eläintä. Ne uivat pinnan tuntumassa kymmenisen minuuttia, kunnes valmistautuvat sukeltamaan. Kaikki tietysti odottavat, että saavat kuvaan valaan pyrstön, ja opas hihkaisee heti kun huomaa valaan aloittavan sukelluksen.

Meillä on onnea: näemme yhteensä 4 kaskelottia tällä lyhyellä retkellämme, joka on kuulemma tämän kesän ennätys. Ympärillämme pyörii toinenkin laiva turisteineen ja yllä pörisee koko ajan helikopteri. Merellä ei ole onneksi hirveän kylmä eikä kovin paljoa aaltojakaan, hiukan on sumuista ja sateen uhka on yllämme.

Seuraavaksi laiva pysähtyy keskelle uteliaita delfiinejä, Dusky dolphins, joita kuulemma on sellainen 600 kappaleen parvi. Melkoinen määrä niitä onkin. Koko ajan joku hyppii ja selkäeviä näkyy joka puolella minne vain silmänsä kääntää. Upeaa!
Muutama albatrossikin liitää ympärillämme. Komean näköisiä lintuja.Jatkamme matkaa isojen kivien luokse, joilla on paljon hylkeitä, NZ Fur seal. Kierrämme isoimman kiven ympäri ja näemme muutaman leikkivän meressäkin.Sitten on aika lähteä takaisin kuivalle maalle. On alkanut sataa ja joudumme kaiken lisäksi odottamaan kymmenen minuuttia bussia ulkona.

Yhdentoista jälkeen lähdemme parkkipaikalta jatkamaan ajamista kohti Blenheimiä. Huomenna on aika jättää hyvästit eteläsaarelle sekä ensimmäiselle vuokra-autolle.

Melkein heti lähdön jälkeen on pysähdyttävä, kun tien vierellä on Ohahupoin Seal Colony alhaalla rannalla.
Ennen Seddonia käännymme oikealle hiekkatielle lähemmäs katsomaan Lake Grassmereä ja suolakukkuloita. Järvi on jaettu tekoaltaiksi, joista kuivataan vesi pois ja saadaan suolaa. Vesi on paikoin ihan vaaleanpunaista.Ajamme ihan hiekkatien päähän merelle asti ja rannalla on kalastuslaituri.

Olemme Marlborough-viinialueella; joka puolella näkyy köynnösrivistöjä. Seutu näyttää kuivalta vaaleanruskeine kukkuloineen. Muutaman lehmänkin näemme. Tie muuttuu mutkaiseksi kierrellen kukkuloita, kunnes pääsemme tasamaalle ja perille Blenheimiin. Kaupungin keskusta on melko tylsä, niin vietämme illan hotellihuoneessa katsellen telkkaria.
 Ajokilometrit: 2458-2625km = 167km Ajoaika:11.10-13.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti