tiistai 4. syyskuuta 2012

Taustaa ja Suunnittelua, osa 3


Kesäkuun loppupuolella saimme varmistuksen yhteyshenkilöltämme, että meille oli varattu osa majoituksista, auto, lautta ja juna. Autovuokra oli mielestämme melko kallis, 1280 e sisältäen kaiken, mutta ei tietenkään bensoja. Lautta saarten välillä 70 e kahdelle. TranzAlpine-juna 160 e kahdelle.

Majoitukset olivat hiukan kalliimpia kuin olimme toivoneet, mutta päättelimme, että ehkei heillä ole listoillaan budget-tason majoituksia. Niistä taas ei tosin voi olla varma, millaisia ovat; onko meteliä tai vaikka ötököitä :)

Jos itse varaisi kaikki majoitukset, se veisi hirveästi aikaa ja vaivaa; selvittää missä päin mikäkin on kaupungissa, ja useimmat haluavat samantien luottokortin numeron. Ja toivoa että paikka ei ole joutunut konkurssiin ennen saapumistamme joulukuussa. Ja ylipäätään olisiko sellaisessa edes varmasti huone odottamassa tuloamme. Kun matkatoimisto varaa, on kuitenkin olemassa jonkinlainen takuu, kun voi tarvittaessa valittaa.

Rupesin keräämään .txt-dokumentteja koneelle, joihin pastetin erilaisten paikkojen osoitteita ja aukioloaikoja ja tietoja ja nähtävyyksiä mitä matkan varrella on. Niitä kertyikin huima määrä. Jo wikipedia sisältää paljon tietoa. Department of Conservation-sivusto esittelee hurjan määrän eripituisia maisemakävelyreittejä, joka on monien tuntien selailun arvoinen.

Heinäkuussa varmistui lisää majoituksia; vielä puuttui 6 yötä.

Syyskuun alussa saimme tiedon, että lentojen loppusumma pitäisikin maksaa kuukausi aiemmin kuin alkuperäinen suunnitelma oli, eli jo syyskuun aikana. Soitimme matkatoimistoon ja sovimme että menemme heidän toimistoonsa paikan päälle maksamaan lennot luottokortilla. Samalla autoilureissulla kävimme myös Hämeentiellä autoliiton toimistossa tilaamassa kansainväliset ajokortit, mukaan piti ottaa passikuva ja täytetty hakemus, jonka saa netistä. Ajokortit tulevat euron postimaksulla suoraan kotiin parin viikon kuluessa.

Tässä vaiheessa vaihtui siis muutama aiemmin suunnittelemamme yöpymiskaupunki naapurikaupunkiin, kun sopivaa hotellia/motellia ei löytynyt. Yhteyshenkilö kertoi, ettei ole etsinyt edes halvimpia backpackers- tai luxus-paikkoja. Kuulemma marraskuun alussa kaikki loput majoitukset ovat selviä.

Hepatiitti A-reseptin sain molemmille terveyskeskuksesta; sitten vain hakemaan apteekista rokotteita ja saman tien piikitettäväksi sairaanhoitajalle. Tehoste on otettava vuoden päästä. Kalliita rokotteita; 50 e kpl.

Hankimme matkavakuutuksen Fennialta ja matkatavaravakuutus on Nordean Master-kortin ominaisuus.

Tilasimme Forexilta Hong Kongin dollareita ja Uuden-Seelannin dollareita yhteensä noin 600 euron arvosta.

Marraskuun 25. päivä yhteyshenkilömme ilmoitti, että kaikki on valmista ja sovimme taas menevämme toimistolle maksamaan luottokortilla. Selvisikin vielä, että yksi majoitus sekä lauttamatka Stewart Islandille puuttuu. Muutaman päivän päästä nekin selvisi ja saimme maksettua ne puhelimitse.

Vielä piti ostaa uusi kamera vanhan kameran lisäksi matkalle :) Nyt molemmilla on oma kamera jolla räpsiä kuvia :)

Myös pistorasia-adapterit hankittiin, sekä Hong Kongiin että Uuteen-Seelantiin tarvitsee sellaiset. Myös kaikkea muuta tarpeellista haalittiin kasaan; maitohappobakteereita, rakkolaastareita, matkakokoinen ensiapulaukku, aurinkorasva, särkylääkkeitä, lentosukkia jne.

Viimeisellä viikolla ennen lähtöä aloimme heräämään koko ajan vähän aikaisemmin, että pääsisimme ehkä vähemmällä aikaerorasituksella. Heräsimme noin puolisen tuntia joka aamu aikaisemmin kuin normaalisti, jolloin perjantaina ja lähtöaamuna lauantaina heräsimme jo kahdelta yöllä. Tämä tarkoitti tietysti sitä, että nukkumaan piti mennä myös koko ajan aikaisemmin. Piristimme itseämme joka aamuyö lähtemällä lenkille viileään joulukuun alun ilmaan. Lunta ei ollut yhtään, muutamana aamuna vähän kuuraa. Liukuvan työajan ansioista töihinkin pääsi jo aikaisin ja siten jo aikaisemmin kotiin ja nukkumaan :)

Edellisenä viikonloppuna ennen matkaa pakkasimme jo matkatavaroita kasaan ja suunnittelimme mitä kannamme repuissa. Vaatteita ei tarvitse paljoa, hotelleissa/motelleissa voi tarvittaessa pyykätä koneella. Mukaan lähtee noin kuudet t-paidat ja alusvaatteet, pitkät housut, pari pitkähihaista paitaa, shortsit ja hameet, uikkarit ja tuulenpitävät housut ja sandaalit.

Päätimme että pyyhkeitä ei raahata mukana. Jos jossain haluamme uimaan lainaamme hotellilta tai käymme ostamassa. Samoin päätimme etsiä heti perillä lippikset auringolta suojaamaan.

Tässä tuli nyt muutaman postauksen verran matkamme suunnittelua. Toivottavasti jollekulle on tästä hyötyä omassa suunnittelussaan. Kannattaa ehdottomasti lähteä käymään Uudessa-Seelannissa :) Toiveenani on päästä sinne vielä uudestaan joku päivä. Seuraava postaus kertoo jo lähtöaamustamme ja sisältää kuviakin, kunhan ehdin etsiä sopivia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti