perjantai 7. syyskuuta 2012

25.12.09 perjantai, Dunedin - Christchurch


Dunedinin keskusta on jännä 8-kulmion muotoinen. Kiertelemme vähän aikaa aamulla täysin tyhjässä joulupäivän keskustassa sekä käymme hienolla rautatieasemalla, ennen kuin ajomatka alkaa kohti Christchurchia, jossa olemmekin jo olleet matkamme alussa.



Ajamme noin 80 km kunnes pysähdymme katselemaan Moeraki Boulderseja, pyöreitä kivimuodostelmia. Kivet muodostuvat sopivassa savi-hiekassa maan alla kiteytymällä ja paljastuvat eroosion viedessä pehmeän maan ympäriltä pois. Nämä kivet täällä ovat siitä nähtävyys, että ovat niin isoja; puolesta metristä kahteen metriä. Oikein mielenkiintoinen paikka.




Harmittelemme vain sitä, kun huomaamme jälkeenpäin, että rannalle pääseekin kahta reittiä; toinen suoraan pienen kahvila/kioskin ohi, josta me menimme, jonka vieressä olevaan lippaaseen toivotaan kävijöiltä kolikkoa, mutta jos kävelee vasemmalle ja sieltä rannalle pidempää reittiä, saa lueskella opastuskylttejä eikä mitään rahankeräystä missään. Vähän harmittaa, että pitikin laittaa pari kolikkoa lippaaseen. Pidempi reitti, mitä kävelimme takaisinpäin autolle oli paljon informatiivisempi.

Käännymme ajamaan kohti Kakanuita rannikkotielle. Pysähdymme rannalla katselemaan maisemia. Jatkamme matkaa Oamaruun, jossa esitteen ohjeen mukaan ajamme saman tien Blue Penguin Colony-paikan portin luo, mutta kaikkina muina vuoden päivinä, paitsi tänään, täällä pääsisi katsomoon katsomaan maailman pienimpiä pingviinejä rannalla. Harmin paikka.

Käymme Lookout Pointilla katselemassa alas Oamarun kaupunkiin.



Ajamme vielä kartan avulla Bushy Beachille jossa voi nähdä yellow eyed-penguineja, mutta katselukopista näemme vain yhden hylkeen makaamassa rannalla.



Käymme historiallisessa Oamarun keskusta-alueella, jossa on jänniä vanhan näköisiä viktoriaanisia rakennuksia.






Alkaa olla nälkä ja tuntuu että kaikki ruokapaikat ovat tänään kiinni. Lopulta löydämme pikkuisen kioskin, J.R Dinerin, josta ostamme Fish & Chips-annoksen, herkullista.

Seuraava pysäkki on Timarussa jossa käymme vain tankkaamassa ja ostamme huoltoasemalta jäätelöt. Hiljaista on joka paikassa.

Valitsemme The Inland Scenic 72 Routen kohti Christchurchia. Ulkona on 29 astetta lämmintä. Onneksi autossa on ilmastointi. Pitkiä suoria teitä täällä; mittaamme jopa 30 kilometriä viivasuoraa. Täälläkin on välillä one lane bridgeja, kuten joka puolella Uutta-Seelantia, eli yhden kaistan siltoja.

Seuraavaksi pysähdymme Rakaia Gorgessa kuvaamassa. Upea maisema!




CHC:ssä hotellimme on tällä kertaa ihan keskustassa Cathedral Squarella. Käymme kiertelemässä Botanic Gardenissa katselemassa kukkia ja puita. Ulkona on paljon ihmisiä nauttimassa lämpöisestä perjantai-illasta.




Ajokilometrit: 1802-2230km = 428km Ajoaika: 9.00-17.45

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti