perjantai 7. syyskuuta 2012

4.1.10 maanantai, Whangarei-Paihia


Matka jatkuu kohti pohjoista. Emme aja suoraan pohjoiseen Paihiaan, vaan haluamme kiertää enemmän ja siksi lähdemme länsirannikkoa kohti. Ajamme tietä 14 kohti Dargavillea. Vettä tihuttaa. Jatkamme Dargavillesta tietä 12 kohti Waipoua Forestia, jossa suuntanamme iso Kauripuu.

Koukkaamme välillä kurkkaamaan tieltä vasemmalle kohti Baylys Beachia ja ajamme 11 km matkan ja muutaman metrin lisää rantahiekalle asti. Edelleen tihuttaa vettä ja rannalla on tuulista.Jatkamme eteenpäin ja kohta käymme kurkkaamassa mitä ovat Kai-iwi Lakes. Ajamme tieltä taas noin 11 km kolmen rannan vierustaa tien päähän asti. Tämä on joku leirintäalue-tyyppinen paikka. Eipä juuri katsottavaa. Jatkamme matkaa edelleen sateisessa ja sumuisessa säässä. Kohta pääsemme Waipoua Forest sademetsään, jossa tie muuttuu mutkaiseksi.Käännymme vasemmalle soratietä ylämäkäeen kohti Forest Lookoutia. Tien päässä on mökki, jonka ovi on naulattu kiinni. Ehkä joku vanha näköalamökki. Sumun takia ei haittaa. Ihastelemme pihalle kyltin mukaan vuonna 1979 istutettua pienen pientä Kauri-puuta. Täältä pääsisi kävelemään jollekin reitille, mutta vettä sataa nyt kovaa, joten äkkiä autoon.Waipoua Visitor Centre on seuraava pysäkkimme. Ajamme parkkipaikalla ja käymme talossa katsomassa ajoreittiä Tane Mahutalle, joka on Uuden-Seelannin suurin elävä Kauripuu. Jatkamme autolla noin 10 km. Koska sataa, suuntaamme saman tien Tane Mahutalle; matkan varrella on pari kylttiä, joista lähtee kävelyreitit muille puille.

Tane Mahutan pysäköintialue löytyy helposti, koska tien vierellä on äkkiä paljon autoja ja bussikin. Kello on puoli yksi ja olemme tänään ajaneet jo melkein 200 km. Syömme vähän eväskeksejä autossa, mutta sade ei taukoa yhtään. On mentävä sateeseen. Kiiruhdamme ihmisvilinässä onneksi alle viiden minuutin matkan puun luo. Onhan se ihan mahtava. Korkeutta yli 50 metriä ja rungon ympärysmitta 13 metriä. Tane Mahuta, Lord Of The Forest.Ennen Omaperea pysähdymme Pakia Hillillä ihastelemaan maisemaa Hokianga Harbourille. Kävelemme Lookout South Head-kävelyn, noin 10 minuuttia suuntaansa. Sade on onneksi nyt loppunut.
Jatkamme kohti Kaikohea, jossa pysähdymme Monument Hillin puistoon, jossa sijaitsee Hone Hekelle pystytetty muistomerkki. Hän oli parlamentin ensimmäinen Maorijäsen. Täällä on upeita kukkia ja puita sekä lehmiä naapurissa. Kukkulalta näkee myös kivoja maisemia.Jatkamme tietä 11 pohjoiseen kohti Paihiaa. Ajamme heti katsomaan Haruru Fallsia Paihiasta länteen. Putouksen yläpuolelle pääsee kävellen kivistä maastoa pitkin.Illalla, kun olemme asettautuneen hotellille, lähdemme vielä reippaalle kävelylle. Aurinko paistaa. School Roadin päästä löytyy kävely lookoutille. Kävely on puoli tuntia ylämäkeen, ylhäällä saa levähtää ja ihailla maisemia Russelliin. Paluumatka alamäkeen on paljon helpompaa.Paihissa vietämme seuraavat kaksi yötä. Huomenna lähdemme tutustumaan Uuden-Seelannin pohjoisimpaan kohtaan, Cape Reingaan.

Ajokilometrit: 1824-2132km = 308km. Ajoaika: 8.00-17.05.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti