torstai 6. syyskuuta 2012

20.12.09 sunnuntai, Queenstown - Te Anau


Aamupalaksi syömme hotellin lähikaupasta illalla ostamaa jogurttia ja paahtoleipää sekä appelsiinimehua. Edessä on lyhyt ajomatka Te Anauhun Southern Heritage Routea pitkin. Matkalla näemme lehmiä, lampaita ja jonkinlaisia peuroja. Pysähdymme vain kerran Wilderness Scientific Reserve-kyltin kohdalla, tasamaalla, jossa kasvaa BogPine-nimistä pallomaista pensaikkoa. Aurinko paistaa ja välillä tulee pieniä sadekuuroja.Kirjoittaudumme sisään Anchorage motelliin ja käymme syömässä Pop Inn-kahvilassa. Tankkamme auton, koska seuraavana päivänä lähdemme Milford Soundiin, eikä sinne vievällä tiellä ei ole yhtään huoltoasemaa. Käymme visitor centerissä, jossa sopivasti pyörii ilmainen video, joka kertoo Fiordlandista.


Lähdemme kiertämään Lake Te Anauta kohti Wildlife Centeriä, jonka nimi lukee opaslehdykän, Southland & Fiordland Visitor Guide, kartassa. Lake Te Anau on Uuden-Seelannin toiseksi suurin järvi ja eteläsaaren suurin. Tulemme kyltin luo, josta selviää, että täällä Wildlife Centerissä on lintuja, jotka ovat vahingoittuneita tai jotka muuten eivät selviäisi luonnossa. Näemme ison mustan ja punanokkaisen Takahen ja vähän pienemmän Pukekon. Täällä on pari Kea-papukaijaakin, joita elää ainoastaan etelä-saarella.

Samassa kartassa myös lukee, että tässä lähellä tien toisella puolella on Ivon Wilson Park. Kävelemme sinne. Kyltissä lukee, että täällä pääsisi kävelemään Lake Henryn ympäri, mutta emme jaksa lähteä, kun kierros ei näytä hirveän mielenkiintoiselta.

Käväsemme kaupassa ostamassa eväitä seuraavan päivän Milford Sound-retkeä varten ja aamupalatarpeita. Jade Boulder Gallerystä löydän ihanan kiwi-kaulakorun, joka on tehty jadesta, toisilta nimiltään Greenstone ja Pounamu, joksi maorit kiveä kutsuvat. Hei-tiki on tunnettu hahmo koruissa; niitä löytyy vaikka minkä kokoista. Kaupassa on myös keskellä lattiaa iso työstämätön jade-kivi.
Miehelleni tulee äkkiä vatsavaivoja ja hän viettää loppuillan sängyssä lepäillen. Minä kierrän pari tuntia keskustan matkamuistomyymälöissä hypistelemässä tavaroita ja mukaan tarttuu pari tuliaistakin itselleni.

Ajokilometrit: 690-872km = 182km Ajoaika: 7.40-10.30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti