perjantai 7. syyskuuta 2012

6.1.10 keskiviikko, Paihia - Auckland


Viimeinen päivä vuokra-autolla ja koko matkakin alkaa olla lopussa. Lähdemme Paihista kohti Aucklandia auringonpaisteessa. Tarkoitus on taas etsiä eri reitti, kuin mitä ajoimme pohjoiseen.

Ajamme tietä 11 etelään Kawakawaan, jossa pysähdymme ihmettelemään Hundertwasser's Toilets-nimistä paikkaa. Se todellakin on vessa. Yleinen vessa pienessä kaupungissa, jonka eräs herra on tehnyt tunnetuksi taideteokseksi erivärisillä keramiikkalaatoilla. Tämä nähtävyys on äkkiä nähty ja jatkamme matkaa etelään Whangarein läpi ja sitten vasemmalle ykköstietä kohti Waipua. Sieltä teemme pienen koukkauksen pois päätieltä ja käymme katsomassa millainen on Langs Beach itärannikolla. Meressä on nuoria miehiä uimassa selvästi harjoittelumielessä.Jatkamme rannalta edelleen samaa pikkutietä kunnes pääsemme taas takaisin tielle 1. Wellsfordin kohdalla valitsemme tie 16 kohti Tauhoa. Vähän ennen Tauhoaa tien oikealla puolella on Lookout, josta näkee Kairapa Harbouriin lännessä.Seuraava pysähdyspaikkamme on Helensville, jossa käymme virkistäytymässä leipomon antimilla. Sitten ajamme Kumeuun, jossa päätämme poistua tieltä 16 ja lähteä etelään kohti Waitakerea. Alkaa olla keskipäivä. Waitakeresta valitsemme Scenic road-nimisen tien.

Etelämpämä on Waitakere Ranges, jossa pysähdymme Fairy Fallsin parkkipaikalla, mutta putoukselle on 45 minuutin matka suuntaansa ja sattumalta samaan aikaan parkkipaikalla on poliisi selvittämässä varkautta, kun jonkun turistin autosta on viety tavaraa, niin jatkamme matkaa.

Tie on taas mukavan mutkaista metsässä ja kohta pääsemme näköalapaikalle, josta on näkymä Aucklandin kaupunkiin. Korkea Sky Tower näkyy kauas.Täällä lähellä Aucklandia tien ympärillä näyttää olevan isoja lukaali-asuntoja pilvin pimein metsäisillä tonteilla.

Lopulta päädymme eteläkautta Aucklandiin, miljoonakaupunkiin. Onneksi meillä on tarkka kartta, jolla löydämme hotellin ja sen jälkeen on aika viedä auto Budgetille Beach Roadille.

Loppupäivän kulutamme kiertelemällä keskustaa. Käymme tutustumassa Sky Toweriin ja ihailemassa näköaloja korkealta.
Pysähdymme katselemaan isoja America´s Cup-veneitä rannalla. Matkan aikana on vilkkunut mielessä mahdollisuus osallistua purjehdusretkelle ja niinpä varaamme retken huomiseksi katukojusta. Pääsemme kokeilemaan miltä tuntuu olla 40 jalkaisen America´s Cup-veneen kyydissä. Valitsemme match racing-retken, eli kaksi samanlaista venettä kisaa toisiaan vastaan miehistön koostuessa suurimmaksi osaksi maksavista asiakkaista. Retkeen sisältyy pääsylippu Maritime museoon, jonne pitää huomenna ehtiä kiertämään aamupäivällä.

Hotellihuoneessa huomaamme, että telkkari ei toimi, niin saamme vaihtaa huonetta. Kummallinen ikkunaton invahuone, mutta kelpaa meille kyllä hyvin.

Ajokilometrit: 2625-2930km = 305km. Ajoaika: 7.15-13.30.

Koko matkan ajokilometrit yhteensä: Eteläsaari: 2650km  + Pohjoissaari: 2930km = 5580km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti