perjantai 7. syyskuuta 2012

1.1.10 perjantai, Rotorua - Hamilton


Aamulla ajamme saman tien Rotoruan Lookoutille syömään aamupala-eväitä. Aurinko paistaa ja keskustassa on hiljaista. Emme kuitenkaan löydä hyvää paikkaa, kun pensaat ovat koko ajan edessä. Jatkamme matkaa tietä 30 Te Kuita ja Waitomoa kohti. Olemme matkalla Waitomon kiiltomatoluolaan, Glow Worm Cavesille.Pysähdymme matkalla pari kertaa ottamaan valokuvia, mm. Whakamarun padosta.Tie muuttuu taas mutkikkaasti vihreässä vuoristomaisemassa. Seuraavaksi tasankoa ja noin sadan kilometrin kuluttua pysähdymme levähdyspaikalla tien vasemmalla puolella, jossa infokyltissä lukee Pouakani Totara tree walk. Pakkaamme reput selkään ja lähdemme matkaan. Noin 15-20 minuutin kävelymatka metsäpolkua pitkin on rentouttavaa, kunnes päädymme ison aidatun Totara-puun luokse. Puun halkaisija 4 metrin korkeudelta on 3,6 metriä ja korkeus on vähän vajaa 40 metriä.Waitomossa ostamme liput opastetulle kierrokselle kiiltomatoluolaan. Täällä on vähän aikaa sitten tulipalo polttanut rakennuksen, joten liput ostetaan pienestä väliaikaisesta kioskista.

Ryhmämme on melko suuri, noin 20 henkeä. Opas vie ensin meidät luolan suuaukolle ja kertoo mitä tulemme näkemään. Sisällä tulemme luolaan jossa on stalagmiitteja ja stalagtiitteja. Kierrämme luolastossa ja lopulta päädymme "venelaiturille". Puolet porukasta mahtuu kerrallaan veneeseen istumaan ja sitten lähdemme lipumaan, kun opas seisoo keulassa ja vetää meitä eteenpäin kattoon pingotettujen köysien avulla. Meidän on oltava hiirenhiljaa. Ilma on täällä viileätä. Näemme luolien katossa joka puolella pieniä loistavia kiiltomatoja, aivan kuin katsoisi tähtitaivasta. Katto on vain kolmiulotteinen. Näkymä on kyllä kokemisen arvoinen. Valokuvia täällä ei saa ottaa.

Luolasto on pieni ja äkkiä kaikki on ohi ja tulemme silmiä siristellen ulos auringonpaisteeseen vehreän kasvillisuuden joukkoon laiturille. Retki kesti noin tunnin verran.

Parkkipaikan läheltä löydämme Lookout-reitin, jonne kävelemme rappusia ylös noin 10 minuuttia ja sitten kalliot mitä näemme ympärillämme ovat kerrostunutta kiveä, joka on ollut joskus meren pohjaa. Sen suurempaa maisemaa täältä ei näekään kuin vihreän kukkulan. Pidempi kävely ilmeisesti veisi kukkulan laelle.Hamiltonissa etsimme hotellimme ja lähdemme kiertelemään kaupunkia. Keskustassa pääsee ajelemaan pitkin katurataa, joka on joskus rakennettu tänne.

Tutustumme upeaan puutarhaan, Hamilton Gardensiin, jonne kannattaa mennä kiertämään. Puutarha on jaettu eri maanosiin ja kasvillisuus ja muu rekvisiitta on sen mukaista. Täällä riittää käveltävää, ja muitakin kiertelijöitä näin lomapäivänä on runsaasti.Täällä Hamiltonissa vietämme seuraavat kaksi yötä. Huomenna on tarkoitus lähteä kiertämään autolla Coromandellin niemimaata pohjoisessa.

Ajokilometrit: 735-1010km = 107km Ajoaika: 7.55-15.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti