perjantai 7. syyskuuta 2012

8.1-10.1.10 Kotimatka


Perjantai:

Tilaamamme taksi hakee meidät aamulla kuudelta hotellista. Lentomme lähtee kohti Hong Kongia. Pitkä lentomatka sujuu taas nukkuen ja leffoja katsellen. Onneksi koneisiin on saatu uusia leffoja viime kerrasta.

Perillä Hong Kongissa päätämme kokeilla matkustaa hotellille metrolla (meillä on sama hotelli kuin menomatkalla). Ostamme tiskiltä liput ja hyppäämme metroon. Kowloonin asemalla jäämme pois ja seuraamme ohjeita, joissa käsketään pyytämään tiskiltä bussiliput, joiden kanssa toiselle tiskille, josta ohjataan oikeaan bussiin, joka vie meidät hotellin ovelle.

Hotellihuoneessa haistelemme ilmaa ja menemme heti takaisin alakertaan pyytämään savutonta huonetta. Onneksi sellainen löytyy. Lähdemme hetkeksi kiertämään ulos Hong Kongin iltaan ja syömään halpaa mäkkiruokaa. Sisäinen kello on aivan sekaisin. Kun Hong Kongissa on klo 19, niin Uudessa-Seelannissa jo puoliyö. Eli tiedossa on pitkä yö, kun aamulla ei ole edes tarvetta herätä aikaisin. Seuraava pitkä lentomme on vasta illalla Pariisiin.Lauantai ja Sunnuntai:

Syömme aamupalan hotelllilla. Lähdemme ulos ja ostamme metrokortit, Turist Travel Pass, joilla pääsee kulkemaan vapaasti. Kierrämme muutamassa kauppakeskuksessa tappamassa aikaa. On jo kova koti-ikävä.

Ostamillamme metrokorteilla ei pääse lentokentälle asti, joten kun on aika jättää Hong Kong taakse, matkaamme viimeiselle mahdolliselle pysäkille, josta sitten ostamme uudet liput.

Edessä on taas yksi pitkä lento Pariisiin. Lento sujuu kuten edellisetkin, ja vaihdamme konetta kohti Helsinkiä.

Kotiin saavumme sunnuntaina aamupäivällä. Helsingissä on kova pakkanen ja lunta metritolkulla. Matkalaukkuja ei näy; koko koneen matkalaukut ovat jääneet Pariisiin. Ei auta muu kuin lähteä ilman niitä kotiin.

Kotona menemme pitkästä aikaan saunaan ja nukkumaan jo alkuillasta. Aamulla on taas työpäivä.Matkan jälkeen:

Ensimmäiset päivät töissä olivat aika vaikeita. Aikaeroväsymys tähän suuntaan oli paljon pahempi kuin toiseen suuntaan. Muutama päivä kului niin, että illalla alkoi väsyttää jo aikaisin ja aamulla tuli herättyä itsestään jo aamuyöstä.

Matkan aikana otimme valokuvia ihan mielettömän määrän; suunnilleen 10000. Meni muutama viikko ennen kuin saimme kaikki kuvat käytyä läpi ja jaoteltua. Noin puolet kuvista jouti roskakoriin.

Ajokilometrejä keräsimme koko matkan aikana 5580 km. (Eteläsaari: 2650km  + Pohjoissaari: 2930km)

Matkan budjettikin 10000 e alittui.

Yleisesti jäi sellainen mielikuva, että pidimme enemmän eteläsaaresta. Siellä oli vähemmän ihmisiä sekä enemmän erilaisia luonnon nähtävyyksiä. Kun ehdimme pohjoissaarelle, paikallisten kesälomat olivat alkaneet, joka varmasti lisäsi ihmisten määrää ulkona. Tuntui myös siltä, että pohjoissaarella tuli enemmän ajettua pisteestä A pisteeseen B, koska matkan varrella ei vaan ollut mitään nähtävää.

Paljon jäi kuitenkin vielä näkemättä, ja ihan varmasti lähdemme joskus vielä uudestaan autoilemaan Uuteen-Seelantiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti