perjantai 7. syyskuuta 2012

2.1.10 lauantai, Hamilton - Coromandel Peninsula - Hamilton


Aamulla lähdemme ajoissa liikkeelle. Tarkoitus on tänään kierrellä Coromandellin niemimaalla, joka sijaitsee Hamiltonista koilliseen päin. Ajamme pohjoiseen tietä 26. Kuuntelemme juuri sopivasti radiota - koko matkan meillä on ollut radio kiinni, mutta nyt sattumalta auki - ja siellä kerrotaan, että tie 25A on suljettu onnettomuuden takia. Valitsemme siis tien 25 Kopun ja Thamesin kohdalta pohjoiseen. Radio varoittelee, että on tulossa kuuma lauantaipäivä, joten ruuhkaa varmasti riittää Coromandellin niemimaalla, kun lomailijat suuntaavat uimarannoille.

Tie 25 mutkittelee aivan rannan tuntumassa ja korkeaa seinämää on oikealla puolella. Pysähdymme muutaman kerran ottamaan kuvia merimaisemasta.Kohta tie nousee korkeammalle ja taas saamme nauttia upeista maisemista.Vartin yli 9 olemme jo Thamesissa ja puoli yhdentoista jälkeen käännymme oikealle Whitianga Alternative Route-kyltin ohjaamana, eli suuntaamme itään niemimaan poikki. Tämä on soratie.

Pysähdymme Waian Fallsilla, joka sijaitsee tien vieressä jyrkkien portaiden alapäässä. Olemme tällä kertaa putouksen yläpuolella.Puoli kahdentoista aikoihin tulemme takaisin valtatie 25:lle ja käännymme oikealle (itään) kohti Tairuaa. Vartin ajelun jälkeen käännymme vasemmalle kohti Haheita (pohjoiseen) ja seuraamme kylttejä kohti Cathedral Covea sekä Hot Water Beachia, jotka sijaitsevat niemimaan itäreunalla. Ensin ajamme pohjoiseen päin Cathedral Coveen.

Täällä on paljon väkeä, joten joudumme jättämään auton ylimääräiselle parkkipaikalle kauemmas, josta on parin dollarin edestakainen bussikyyti ylämäkeen. Kävelläkin saa. Joudumme odottamaan bussia kauan, koska täällä on ruuhkaista. Bussi täyttyy kaksi kertaa ennen kuin me mahdumme kyytiin. Bussi jättää meidät mäen päälle, josta on mahtavat näköalat merelle ja alas Cathedral Covelle päin.
Edessä on puolen tunnin kävelymatka hiekkapolkua pitkin rannalle, päänsääntöisesti alamäkeen. Aurinko porottaa todella kuumasti ja inhottavinta on tietää, että joudumme kävelemään vielä takaisin ja se on sitten ylämäkeä. Alamäkeenkin mennessä tulee hiki. Polku haarautuu hetkeksi; on mahdollista valita haluaako vasemmalle, jossa polku näyttää kapeammalta ja oksaisemmalta ja kulkee puiden alla varjossa, tai jatkaa tätä samaa isoa polkua pitkin. Valitsemme menosuuntaan tämän isomman polun, takaisin kävelemme kapeampaa polkua. Vielä muutamat jyrkät rappuset ja lopulta pääsemme kauniille isolle hiekkarannalle. Vilpoinen tuuli puhaltaa ja vilvoittaa mukavasti hikistä selkää ja päätä. Täällä on paljon väkeä rannalla makoilemassa ja uimassakin. Muutama vene on ankkuroinut rantaveteen ja näemme myös melojia.

Vilvoittelemme hetken varjossa ennen kuin lähdemme tutkimaan rantaa. Cathedral Cove on saanut nimensä tunnelista, jonka läpi pääsee toiselle rannalle. Siellä todella iso Hoho-kivi valvoo ympäristöään. Sää on upea ja vilvoittelemme vähän jalkojamme vedessä. Otimme uimakamppeet reppuihin, mutta ei oikein ole paikkaa missä vaihtaa vaatteita niin emme käykään uimassa.
Kun olemme kuvanneet tarpeeksi ja levänneet, lähdemme kapuamaan takaisin ylös kohti bussikyytiä. Matka on raskas, kuten tiesimmekin, ja on todella kuuma.Lopulta olemme ylhäällä ja saamme kyydin autolle näyttämällä samoja bussikuitteja, jotka saimme mennessä.

Cathedral Covesta on noin 5-10 minuutin ajomatka Hot Water Beachille. Etsimme kovasti parkkipaikkaa, mutta tilaa ei ole. Ajamme lähelle toiselle rannalle, Surf Beachille, josta saamme autopaikan ja josta on noin 10 minuutin kävelymatka rantaa pitkin Hot Water Beachille. Ranta on suosittu käyntikohde, koska täällä voi vuokrata lapion, kaivaa laskuveden aikaan itselleen lekottelukuopan ja odotella kuinka kuoppa täyttyy kuumalla vedellä, joka valuu kuoppaa ylempää mäestä hiekan läpi. Me katselemme muiden kaivamisurakkaa ja muita, jotka jo odottelevat kuopissaan. Parhaiten täyttyvät aivan veden tuntumassa olevat kuopat.Uskaltaudumme viimein mekin uimaan; ensimmäistä kertaa koko matkamme aikana! Olemme pukeneet edellisestä viisastuneina nyt jo autossa uikkarit vaatteiden alle. Löydämme rauhallisen kohdan tältä pitkältä rannalta Surf Beachin puolelta. Isot aallot puskevat rantaan, mutta mukavasti pystyy rannan tuntumassa vilvoittautumaan. Aaltojen voima on yllättävän kova kun ne iskevät reisille ja työntävät kohti rantaa. Vesi tuntuu todella suolaiselta ja jälkeenpäin jää suolainen kerros ihoon ja hiuksiin.

Puoli viiden maissa lähdemme ajelemaan takaisin Hamiltonia kohti. Nyt tie 25A on taas auki kun onnettomuuden jäljet on raivattu, niin valitsemme sen Kopua kohti. Tie kulkee upeissa maisemissa; vuoristoa ja metsää.

Haluamme ajaa eri tietä takaisin, niin jatkamme nyt tietä 25 kohti länttä ja sitten etelään tietä 27 Morrinsvilleen ja siitä Hamiltoniin.

Ajokilometrit: 1010-1438km = 428km Ajoaika: 7.35-19.30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti