tiistai 4. syyskuuta 2012

14.12.09 maanantai, Hong Kong ja lento Aucklandiin


Nukumme mukavasti aamukuuteen Hong Kongin aikaan, jolloin aurinkokin nousee. Menemme aamupalakuponkiemme kanssa syömään hotellin aamupalabuffetiin. Taas saamme mahamme täyteen lämmintä ja kylmää aasialaista ruokaa.

Lähdemme aamupalan jälkeen ulos valoisaan. Kierrämme kaduilla ja muutamissa kaupoissa katselemassa. Taas intialaiset kauppiaat tarjoavat pukuja. Mieheni miettii, että jos puvun haluaisi, järkevintä olisi tilata sellainen nyt ja hakea se paluumatkalla. Mutta ei hän kuitenkaan halua.


Hotellissa meitä odottaa viesti, että bussikyyti hakee meidät klo 5.45 pm sisäänkäynnin edestä. Hotellissa on check-out kahteentoista mennessä, joten jätämme taas laukkumme consiergelle ja lähdemme taas kiertelemään. Menemme lautalla saarelle business-puolelle. Ostamme lauttaliput automaatista. Yhteen suuntaan hinta per henkilö on 2,30 HongKongin dollaria, eli parikymmentä senttiä euroissa.


Saarelle päästyämme katselemme pää kenossa mahtavia pilvenpiirtäjiä. Joka puolella pukuihin pukeutuneet aasialaiset naiset ja miehet kiiruhtavat. Pilvenpiirtäjien läpi kulkee kauppakatuja sisätiloissa, joita pitkin kävelemme pitkän matkaa kunnes pääsemme ulos. Kaupat ovat hienoja ja kalliita, ja tunnettuja nimiä vilahtelee joka kyltissä, Armani, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana.

Löydämme kylttien avulla Victoria Peakille ja Sky Toweriin. Sinne pääsee ylämäkeen ratikalla. Myös kävelle on mahdollista kulkea. Ostamme edestakaiset matkat ratikalla ja liput Sky Toweriin eli tornin näköalatasantaalle. Hinta on 48 dollaria per naama eli vajaa viisi euroa. Ratikka menee jyrkkää ylämäkeä pysähtyen muutaman kerran pysäkeillä ennen kuin pääsemme huipulle. Menemme saman tien lipuillamme Sky Toweriin. Ylöspäin mennään liukuportaita ja joka puolella on pikkuisia kauppoja, jotka myyvät mm. matkamuistoesineitä. Ylhäällä pääsee ulos tuuliselle tasanteelle joka kiertää lähes koko tornin. Sieltä näkee kauas. Alhaalla on pilvenpiirtäjiä. Sumuinen päivä tänäänkin.Laskeudumme alas tornista ja etsimme huipulta sopivaa ruokapaikkaa. Päädymme vähän kalliimpaan ravintolaan, Cafe Decoon, josta on hieno näköala. Tilaamme strutsia ja kanaa vihanneksilla ja naanleipää jogurttikastikkeella. Herkullista ja annokset ovat isoja. Sitten onkin suunnattava takaisin kohti hotellia, että ehdimme bussiin, jolla pääsemme lentokentälle. Ostamme pienestä kahvilasta ennen lautalle menoa parit leivokset evääksi lentolentälle.

Hotellilla lunastamme matkalaukut consiergelta ja annamme hänelle muutaman pikkukolikon. Hetken aikaa istumme hotellin aulassa pehmeillä nahkasohvilla odottelemassa. Menemme jo käymään ulkona kun kello lähestyy 5.45, mutta meidät ajetaan heti sisään ja sanotaan, että meidät haetaan sisältä. Saamamme tarrat olemme liimanneet rintaamme ja laukkuihin. Consierge tulee kohta sanomaan, että bussi on tullut ja avustaa meidät laukkuinemme ulos bussin ovelle asti.

Ulkona on jo pimeää, kun bussi käy parilla toisella hotellilla hakemassa matkustajia ja ajaa lentokentälle. Meitä jännittää taas tuleva pitkä lento. Tuntuu hassulta ajatella, että tulemme Hong Kongiin uudestaan melkoisen seikkailun jälkeen reilu kolmen viikon päästä.

Lentokentällä etsimme oikean Check-inin jonne jätämme matkalaukut. Matkalaukut otamme itsellemme perillä Aucklandissa, mutta määränpäähän laitetaan saman tien Christchurch. Saman tien saamme lentoliput jatkolennolle Christchurchiin. Meille suositellaan lähtemään puolisen tuntia ennen koneeseen pääsyä metrolla kohti oikeata porttia. Turvatarkastuksen jälkeen lähdemme sinne saman tien, vaikka meillä on aikaa useampi tunti. Sitten odottelemme portilla koneeseen pääsyä.

Lennon piti lähteä 21.20, mutta joidenkin ongelmien takia lähtö myöhästyy reilu tunnilla. Koneessa alkaa olla melkoisen kuuma ja vauvat itkevät. Lentoemännät kantavat matkustajille vesilaseja. Kapteenina meillä on rennonkuuloinen australialainen mies, jonka puhetta on hauska kuunnella. Helpottaa kummasti odotusaikaa. Vihdoin pääsemme matkaan. Lento sujuu taas välillä torkkuen korvatulpat korvissa ja välillä leffoja katsellen. Saamme taas pari kertaa lentokoneruokaa.

Uudessa-Seelannissa on kello Hong Kongiin nähden plus viisi tuntia. Nukumme melko hyvin koneessa pidemmänkin pätkän ja kun heräämme kuudelta Hong Kongin aikaan, Uudessa-Seelannissa on kello jo 11am. Suomessa on miinus 11 tuntia verrattuna Uuden-Seelannin aikaan, eli siellä on vasta puoliyö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti