perjantai 7. syyskuuta 2012

30.12.09 keskiviikko, Napier - Taupo


Aamu valkenee aurinkoisena ja tuulisena. Kierrämme hetken verran satamassa katsomassa purjeveneitä.

Thermal Explorer Highwaytä pitkin kohti Rotoruaa. Tie on taas mutkaista metsäisillä kauniin vaaleanvihreillä kukkuloilla. Hakkuuaukeitakin näkyy muutamia.Noin sadan kilometrin ajomatkan jälkeen pysähdymme tien oikealla puolella Scenic Lookoutilla. Täältä näkyy vesiputous Waipunga Falls.Seuraavana suuntaamme suoraa tietä Huka Fallsiin ja Waikato Riverille. Oikealta puolelta löytyy tie Huka Falls Road, jonne käännymme. Heti oikealla on Lookout järvelle ja pienen ajomatkan päässä itse Huka Falls, kuohuva joki. Täältä pääsee myös tunnin tai kahden mittaiselle Walkwaylle kävelemään, mutta jätämme ne väliin. Jet-vene tulee turistien kanssa kuohuvan kohdan alapuolelle. Kävelemme joen rantaa eteenpäin ja tulemme toiselle näköalasillalle.
Täällä on todella paljon ihmisiä verrattuna hiljaiseen eteläsaareen. Nyt on paikallisten kesälomatkin alkaneet. Pidimme paljon enemmän eteläsaaresta, toteamme heti kun pääsemme takaisin autolle. Autolla pääsee myös kuvaamaan toiselta puolelta jokea.Käymme vielä katsomassa lähellä olevan Craters of Moon-paikan sisäänkäynnillä, mutta paikka on maksullinen, niin emme viitsi mennä.

Olemme ajoissa Taupossa ja vietämme päivän kierrellen pientä keskustaan ja ihastellen järvimaisemaa. On kovin tuulista edelleen.Motellissamme on oma iso allas, johon tulee mineraalipitoinen vesi maan alta 30-40 m syvyydestä kuumista lähteistä. Vesi on 70-80 asteista tullessaan hanasta ja se on sekoitettava kylmään veteen, ennen kuin voi hypätä sekaan ja rentoutua.

Ajokilometrit: 459-627km = 168km Ajoaika: 8.15-10.50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti