perjantai 7. syyskuuta 2012

3.1.10 sunnuntai, Hamilton - Whangarei


Heräämme aamulla aikaisin (jo reilusti ennen kuutta) häiritsevään piipitykseen emmekä saa selvyyttä mistä ääni tulee, mutta sen verran kova, ettei enää pysty nukkumaan. Pakkaamme tavarat ja lähdemme alakertaan kertomaan häiritsevästä äänestä respaan. Meille tarjotaan korvaukseksi ilmainen buffetaamupala. Kohta selviää, että ääni on naapurihuoneen herätyskello, joka piipittää tuntitolkulla tyhjälle huoneelle. Vähän ärsyttävää.

Matka alkaa pohjoiseen kohti Whangareita 1-tietä, aamu on sumuinen. Ohitamme Aucklandin ja ajamme pitkää 6-kaistaista siltaa pitkin. Poistumme kohta tieltä exit 398 kohdalla, koska edessä on muuten tietulli, varoittaa liikennemerkki. Lähdemme ajamaan Twin Coast Discoverya pitkin kohti Orewaa eli itärannikon läheisyydessä.

Jatkamme edelleen ykköstietä ja pysähdymme Warkworthin jälkeen Dome Lookoutin kohdalla, mutta näköalassa ei ole juuri kehumista.

Suuntanamme on Kaurimuseo Matakohessa. Siksi poistumme ykköstieltä vasemmalle, tielle 12. Saavumme Matakoheen ja etsimme museon. Kello on 11 ja olemme saaneet päivälle kerättyä jo noin 270 km. Maksamme 15 dollaria per naama pääsymaksua ja kiertelemme museota pari tuntia. Museo on todella upea ja kaikenkattava.Kauri-puut ovat siis Uuden-Seelannin isoimpia puita ja nykyään jäljellä olevat puut ovat suojeltuja. Täällä pohjoisessa niitä on jäljellä eniten ja meillä on tarkoitus mennä katsomaan huomenna yhtä todella isoa Kauri-puuta Waipoua Forestiin, joka sijaitsee pohjoiskärjen länsirannikolla.

Matakohesta ajamme takaisin samaa tietä takaisin ykköstielle kohti Whangareita, jonne saavumme kahden aikaan. Etsimme hotellin ja viemme laukut huoneeseen. Lähdemme kohta jatkamaan matkaa katsomaan Whangarei Fallsia.

Ensin Tikipungaa kohti Kiripaka roadia ja liikenneympyrässä on opastus oikealle. Whangarei Fallsia pääsee katsomaan kahdelta näköalatasanteelta. Silta vie toiselle puolelle ja portaita alas lähtee pieni kävelyreitti, joka vie putouksen alapuolelle ja jatkamalla matkaa pääsee takaisin parkkipaikalle.Käymme seuraavaksi AH Memorial Kauri Parkissa Whareora roadin varrella katsomassa Totara- ja Kauripuita. Nämä ovat vielä "nuoria" puita. Täällä on muutamia kävelyreittejä, joista valitsemme lyhyimmän. Kun tulemme takaisin kierrokselta, mieheni hihkaisee äkkiä sillalla joen yllä, kun näkee kuulemma varmasti sinisen Kuningaskalastaja-linnun lentämässä.


Jatkamme vielä Abbey Cavesille, Whareora roadilta opasteet oikealle. Kierrämme alueen seuraamalla tolpissa olevia nuolia ja löydämme muutaman pimeän luolan suuaukon, 3 luolaa; Organ, Middle ja Ivy Caves. Välillä on vaikea löytää seuraavaa tolppaopastetta. Täällä joutuu varomaan kävellessä lehmänläjiä ja kulkemaan parin aidan yli. Kierros päättyy Rock Forestiin, jossa on mielenkiintoisia ilmeisesti tuulen hiomia kiviä.
Sitten takaisin Whangarein keskustaan kauppaan sekä katselemaan rannalle purjeveneitä. Bongaamme myytävänä olevan suomalaistekoisen Swanin. Joku on sen tänne asti saanut purjehdittua.

Ajokilometrit: 1438-1795km = 357km. Ajoaika: 7.00-14.00.

+ 1795-1824km = 29 km ajelua Whangareissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti