tiistai 4. syyskuuta 2012

12.12.09 lauantai, lähtöaamu


Heräämme kahdelta aamuyöllä herätyskellon soittoon. Ulkona on muutama aste pakkasta, mutta emme nyt lähde lenkille. Jännittää, koska kohta lähdemme kohti Uutta-Seelantia. Pakkaamme vielä viimeiset tavarat matkalaukkuihin ja reppuihin. Tarkistamme että koti jää hyvälle mallille. Ovi laitetaan turvalukkoon ja tavaroiden kanssa ulos. Olemme tilanneet lentokenttätaksin hakemaan meitä klo 5.25. Taksi haetaan lähialueelta täyteen muita matkustajia, ja matka kohti lentokenttää alkaa.

Pääsemme sujuvasti lentokentälle ja etsimme oikean terminaalin. Teemme check-inin ja luovutamme laukut. Laukut menevät suoraan Hong Kongiin, eli niistä ei tarvitse Pariisissa huolehtia. Klo 7.00 alkaa lentokoneen täyttö ja klo 7.35 nousu. Lento kestää pari tuntia.Pariisissa ostamme vähän syötävää ja yritämme jaloitella ennen seuraavaa pitkää lentoa. Kierrellessämme lentokentällä mieheni kuulee, että meitä kuulutetaan. Menemme nopeasti portille ja siellä halutaan vain varmistaa että olemme paikalla. Portilla virkailijat tarkistavat passimme ja kirjoittavat jotain tietokoneilleen. He tulostavat myös meille uudet matkaliput, joissa on Quantasin logo. Eivät kai halua meidän kiipeävän koneeseen Suomesta saamiemme Finnairin lentolippujen kanssa. Huomaamme että monia muitakin kuulutetaan portille samasta syystä.

Muutaman tunnin päästä kiipeämme koneeseen kohti Hong Kongia. Yli kymmenen tunnin lento sujuu melko hyvin torkkuen ja elokuvia katsellen penkkien näytöistä. Onneksi otimme kotoa mukaan korvatulpat, joilla saa suhinan häivytettyä taka-alalle. Saamme pari kertaa lentokoneruokaa. Sisäiset kellomme tuntuvat olevan täysin sekaisin tässä vaiheessa. Toivomme, että viikon aikaisin heräämisemme auttaa edes jonkin verran kuitenkin perillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti